חמין טבעוני

 

%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9f-%d7%98%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%94-2

המצרכים:

כוס וחצי שעועית לבנה

כוס וחצי שעועית חומה

כוס וחצי חומוס

125 גרם חיטה שלמה

להשרות ל-24 שעות. (כדאי להשרות את החיטה בנפרד)

מומלץ אחרי ההשריה להשאיר את הקטניות במסננת ל-24 שעות נוספות

חצי כפית סודה לשתיה

3 תפוחי אדמה בינוניים חצויים לאורך

1 ארטישוק ירושלמי מקולף ופרוס לחתיכות בגודל 2 ס”מ

3 גזרים שטופים וחתוכים

2 בטטות מקולפות וחתוכות.

אופן ההכנה:

לטגן בסיר בצל ושום חתוכים ולהוסיף את הקטניות לכסות במים רותחים לתבל במלח, פלפל, פפריקה, חצי כפית סודה לשתיה.

לבשל כשעה או עד שהקטניות מתרככות.

להוסיף כף דבש לטעום ולתקן את התיבול

(“פינת הגאון”: את החלק הזה ניתן לעשות בכמות כפולה ולהקפיא חצי לפעם הבאה)

אופן הרכבת הסיר:

מניחים את תפוחי האדמה החצויים על קרקעית הסיר, שמים שכבה של תערובת קטניות מניחים את הגזרים והארטישוק הירושלמי, שמים את יתר הקטניות ומניחים את הבטטות מעל

מכינים רוטב תיבול משליש כוס שמן, מלח, פלפל, רבע כפית כורכום, כפית רוטב צ’ילי וסילאן

לבזוק לתוך הסיר ולכסות הכל במים רותחים. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180מעלות למשך 40 דקות ואז להנמיך את הטמפרטורה ל-100 מעלות למשך 4 שעות.

בתאבון