עוגת משמש מהירת הכנה

תמיד למתכונים יש “סיפורים” את המתכון המקורי (לפני השינויים לטובת הבריאות שעשיתי במהלך השנים) קיבלת ממרי חברתי מקיבוץ דגניה, לפני כמעט שלושים שנה. בזמן בו הילדים בקיבוצים עדיין גרו בבתי ילדים ובארבע אחרי הצהריים, היו באים לבלות עם ההורים… לשתות שוקו או כוס חלב עם עוגה. ככה זה היה…. העוגה הזו היא חלק מהרפרטואר העונתי שלי. אני אוהבת אותה קודם כל כי היא ממש מהירה להכנה, תמיד מצליחה וכולם אוהבים אותה.
מרי תודה

הרכיבים:
200 גר’ חמאה (אפשר להחליף מחצית לחמאת קוקוס) 3/4 כוס סוכר כוס קמח כוסמין + 3/4 כוס קמח שקדים 3 ביצים שקית אבקת אפיה. משמשים חצויים ומגולענים

אופן ההכנה:
מקציפים את הסוכר עם החמאה מוסיפים את יתר החומרים. שוטחים מחצית מהבלילה בתבנית אפיה בגודל: 25X25 ס”מ. שמים שכבת משמשים כשהצד הפנימי כלפי מעלה. שמים שכבת בצק נוספת ושוב חצאי משמש.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180מעלות לפחות 50 דקות.

אפשר לפזר מעל מעט אבקת סוכר.
תהנו!