4 דברים שניתן לעשות לטובת מצב רוח מאוזן ותחושה כללית טובה

בבית שבו גדלתי לא דיברו על אושר, חינכו אותי לערכים טובים אחרים. אולי כמו שיובל נח הררי אומר, זה קשור למאה ה 20 בה אנשים היו עסוקים יותר בהישרדות.

אין ספק שכולנו מאותגרים בזמן הזה ויחד עם זה יש 4 הורמוני אושר ששווה להכיר כדי להגביר את האושר והאיזון הרגשי במיוחד בתקופה הזו.

סרוטונין - ההורמון של ההרגשה הטובה

סרוטונין -
ההורמון של ההרגשה הטובה

את הסרוטונין ניתן לכנות: “Feel good Hormone” בגלל ההשפעה הרחבה שיש לו על ה- Well Being של הרגשות שלנו. הוא מווסת את תחושת השמחה, תחושת שביעות הרצון את היכולת להרפות ולהירגע וכן תורם למעגל של שינה בריאה.

כשרמת הסרוטונין נמוכה אתם עשויים לחוש מגוון תחושות ושינויים רגשיים שיכולים לכלול: עצבנות, דיכאון, נרגנות ונדודי שינה.

כדאי לשמור ולתחזק את רמת הסרוטונין.

4 דברים שניתן לעשות לטובת מצב רוח מאוזן ותחושה כללית של רווחה:

4 דברים שניתן לעשות
לטובת מצב רוח מאוזן ותחושה כללית של רווחה:

1. חשיפה לאור השמש – שהיה בחוץ של כ 20 דקות ביום. (תוך שמירה על העור עם קרם הגנה).

2. צריכת מזון עשיר בטריפטופן Tryptophan – טריפטופן היא אחת מ-20 חומצות האמינו הנפוצות בטבע, תאי גוף האדם אינם מסוגלים לסנתז טריפטופן ולכן חיוני לקבל אותה דרך המזון: טריפטופן נמצא באגוזים, גרעינים, דגים בשר ביצים מוצרי חלב ושוקולד מריר.

3. מדיטציה והכרת תודה – הוכח במחקרים מדעיים שתרגול קבוע של 7 דקות מדיטציה עושה הבדל שנראה אפילו במבנה של המח.

4. 7-9 שעות שינה ביממה – ישמרו על רמת סרוטונין טובה. כהכנה לשינה אפשר לעשות מעט מתיחות, מקלחת חמה, לעמעם את האורות מה שיגרום להפרשה של מלטונין. בנוסף תוכלו לרשום רשימה של 30 דברים עליהם אני מודה – ביצוע הרשימה יביא לתחושה טובה עם סיום היום והכניסה לשינה וישפיע לטובה על התת המודע במהלכה.

תשומת לב להטמעה יומיומית של  ארבעת הדברים: חשיפה לשמש, תזונה, מדיטציה הכרת תודה ושינה  יכולה לעשות עבורנו הבדל שנהיה מאוזנים ונרגיש טוב יותר.

מאחלת לכולנו בשורות טובות, רב אהבה, בריאת וצ’י – 
רוני

Powered by WishList Member - Membership Software